[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]
سخن مولف کتاب بیماری های عفونی 1
کتاب پیش رو خلاصه ای از نکات مهم کتاب رفرنس هاریسون ۲۰۱۸ جهت شرکت در امتحان ارتقا و بورد داخلی است. مطالب به صورت نکته و الگوریتم بیان شده و سعی من بر این بود که هیچ مطلب کلیدی از قلم نیفتد. توصیه من به تمام رزیدنت های داخلی جهت موفقیت در آزمون ارتقا و بورد این است که پس از خواندن دور اول و دوم خلاصه نویسی و تکرار مطالب با فواصل معین سبب بهبود یادگیری می شود.
بخشی از کتاب بیماری های عفونی 1
تمامی مباحث این کتاب بصورت خلاصه شده و روان طبق رفرنس اصلی می باشد. علاوه بر خلاصه درس در کتاب بیماری های عفونی 1 سوالات بهمراه پاسخ تشریحی برای آشنایی داوطلبان با سوالات مختلف طراحی شده است. در ادامه فصل 118 مبحث اصول ایمونیزاسیون و کاربرد واکسن را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
تأثیر واکسن
- اثرات مستقیم و غیرمستقیم :
واکسن ممکن است شدت بیماری را کم کند مانند روتاوویروس و گاستروانتریت حاد و یا عوارض را کاهش دهد مثلا واريسلا زوستر و نورالژی پست هرپتیک بعضی از موارد واکسن موجب کاهش انتشار عفونت از افراد ایمن شده به سایرین می شود. (hed immunity)
- کنترل، حذف و ریشه کنی:
کنترل: کنترل یک بیماری قابل پیشگیری با واکسن موجب کاهش عواقب بیماری و محدود کردن اثرات مضر همه گیری در جامعه، مدارس و مؤسسات می شود.
حذف (elimination):
الف) کاهش بیماری در حد صفر در یک منطقه جغرافیایی
ب) کاهش انتقال مستمر بومی آن بیماری در یک منطقه جغرافیایی
ریشه کنی (eradication):
زمانی ایجاد می شود که حذف آن بدون مداخله ادامه یابد. مثل آبله در حال حاضر هدف ریشه کنی فلج اطفال در سطح جهان است که در ۳ کشور انجام نشده است: افغانستان، پاکستان، نیجریه.
فاکتورهای مؤثر در افزایش بیماری قابل پیشگیری با واکسن:
- نرخ پایین ایمن سازی که منجر به تجمع افراد حساس می شود (مانند فعالیت مجدد سرخک در افراد بدون واکسیناسیون).
- تغییر در عامل عفونی که منجر به فرار از محافظت واکسن می شود. (مانند پنوموکوکی که در واکسن موجود نیست).
- کاهش ایمنی ناشی از واکسن (سیاه سرفه در نوجوانان و بالغین که در کودکی واکسینه شده اند).
- تماس نقطه ای با منبع عفونی (تماس با هپاتیت A از طریق غذای آلوده).
برای اطلاع از تخفیفات ویژه صفحه اینستاگرام رهپویان شریف را دنبال کنید.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.