[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
سخن مولف کتاب بی حس کننده های موضعی آنستزی نورآگزیال و آنستزی رژیونال
به نام خدا
مجموعه حاضر شامل خلاصه فصلهایی از کتاب بیهوشی میلر 2020 میباشد به همراه سؤالات مهم آزمونهای سالهای گذشته با جواب تشریحی که با عنوان ((بیحسکنندههای موضعی، آنستزی نورآگزیال و آنستزی رژیونال)) در اختیار همکاران قرار گرفته است.
مطالعه این کتاب نه تنها برای آزمونها مفید است بلکه در practice روزانه نیز ما را در رژیونال آنستزی کمک میکند. از فصول این کتاب به طور قطع در آزمون آسکی سؤالی مطرح خواهد شد، بنابراین توصیه میشود مباحث عملی آن را به صورت کلاسهبندی شده جهت آزمون آسکی تکرار و تمرین فرمایید.
انشاءا… با مطالعه این مجموعه و برنامهریزی مناسب در آزمونهای پیش رو موفق باشید. لازم به ذکر است که مطالعه این کتاب، مراجعه به متن اصلی را به طور کامل برطرف نمی سازد ولی سعی شده که نکات مهم به طور جامع در اختیار داوطلبان گرامی قرار داده شود.
بخشی از کتاب بی حس کننده های موضعی آنستزی نورآگزیال و آنستزی رژیونال
کتاب بی حس کننده های موضعی ترجمه و خلاصه شده روان و بدون ابهام کتاب رفرنس میلر می باشد. در انتهای هر فصل از کتاب سوالات بهمراه پاسخ نامه تشریحی وجود دارد که داوطلبان میتوانند از نقاط ضعف و قوت خود مطلع شوند و آمادگی خود را برای آزمون ارتقا و بورد افزایش دهند. برای اطلاع از دیگر محصولات آمادگی آزمون به قسمت محصولات مراجعه کنید. در ادامه بخشی از فصل 29 مبحث Local Anesthetics را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
- آنستزی داخل وریدی
لیدوکائین رایج ترین داروی مورد استفاده در این نوع بلوک می باشد ولی پربلوکائین، مپی و اکائین، کلرپروکائین، پروکایین و اتیدوکایین هم به طور موفق مورد استفاده قرار گرفته اند.
نکات کلیدی
- LAها کانال های سدیم Voltage – gated را بلوک کرده و شروع ایمپالس درون آکسون ها را متوقف می کنند.
- LAها در PH قلیایی کم شارژترو در محیطی اسیدی و خنثی پرشارژتر هستند. بازها در محیط لیپیدی محلول تر، در حالی که اشکال اسیدی در محیط های آبی محلول ترند.
- آمینواسترها توسط استرازهای پلاسما متابولیزه می شوند در حالی که آمینوامیدها توسط آنزیم P450 کبدی متابولیزه می شوند.
- مسمومیت اصلی LAها، قلبی و مغزی است که قلبی شامل بلوک هدایت AV آریتمی، دپرسیون میوکارد و ایست قلبی است و مغزی شامل آژیتاسیون، لتارژی، تشنج و دپرسیون ژنرالیزه CNS است. هایپوکسمی و اسیدوز این مسمومیت را بدتر می کنند. احیاء پس از Over dose بوپیواکائین خیلی مشکل است.
- LAها در محلول های تجاری در دسترس، سمیت عصبی دارند. غلظت های داخل عصبی در RA عموما کم تر ایجاد سمیت می کنند چون از محل تزریق به درون عصب انتشار می یابند اما تزریق به فضای بافتی محدود ریسک سمیت موضعی را بالا می برد.
شیمی مولکول LAها
یک آمین سه ظرفیتی دارند که از طریق یک زنجیره واسط (که می تواند استری یا آمیدی باشد) به حلقه آروماتیک وصل می شود. حلقه آروماتیک لیپوفیل است ولی آمین سه ظرفیتی هیدروفیل است. خاصیت لیپوفیلیک یا هیدروفیلیک LA به محل قرارگیری آلکیل وابسته می باشد.
آمینوآمیدی ها: لیدوکائین – Ropivacaine – Bupivacaine – Prilocaine – Mepivacaine و Etidocaine
آمینواستری ها: Cocaine – Tetracaine – Chlorprocaine – Procaine (به اختصار: پتک)
تقسیم بندی LAها براساس Potency
procaine < Low potency (1
۲) Intermediate potency > مپیواکائین – پریلوکائین – کلرپروکائین – لیدوکائین
3) High potency > تتراكائین – بوپیو اکائین – Etidocaine (به اختصار: TEB)
به بافت های ملتهب PH پایین تر از نرمال دارند پس LA دیرتر نفوذ پیدا می کند (هر چه هیدروفوب تر، قوی تر و طولانی اثرتر).
برای اطلاع از تخفیفات ویژه صفحه اینستاگرام موسسه رهپویان شریف را دنبال کنید.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.