[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
سخن مولف کتاب بیهوشی در اطفال
به نام خدا
کتاب بیهوشی در اطفال شامل خلاصه فصل هایی 76 و 77 از کتاب بیهوشی میلر ۲۰۲۰ می باشد به همراه سوالات مهم آزمون های سال های گذشته با جواب تشریحی که با عنوان (بیهوشی در اطفال) در اختیار همکاران قرار گرفته است. مطالعه این کتاب نه تنها برای آزمون ها مفید است بلکه در practice روزانه نیز ما را در رژیونال آنستزی کمک می کند. از فصول این کتاب به طور قطع در آزمون آسکی سوالی مطرح خواهد شد، بنابراین توصیه می شود مباحث عملی آن را به صورت کلاسه بندی شده جهت آزمون آسکی تکرار و تمرین فرمایید.
انشاء ا… با مطالعه این مجموعه و برنامه ریزی مناسب در آزمون های پیش رو موفق باشید. لازم به ذکر است که مطالعه این کتاب، مراجعه به متن اصلی را به طور کامل برطرف نمی سازد ولی سعی شده که نکات مهم به طور جامع در اختیار داوطلبان گرامی قرار داده شود.
بخشی از کتاب بیهوشی در اطفال
کتاب بیهوشی در اطفال شامل خلاصه روان و بدون ابهام رفرنس میلر است داوطلبان آزمون ارتقا و بورد برای مرور رفرنس میتوانند از این کتاب استفاده کنند علاوه بر خلاصه درس در این کتاب سوالات بهمراه پاسخ تشریحی نیز قرار دارد. پزشکان عزیز میتواند بعد از آزمون نیز از کتاب بیهوشی در اطفال بهره مند شوند و مطالب رفرنس را مرور نمایند. در ادامه بخشی از فصل 76 Regional Anesthesia in Children مبحث اندیکاسیون ها، کنترااندیکاسیون ها و عوارض را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
- اندیکاسیون ها
در اطفال برای لوکالیزه کردن محل عصب نباید از تکنیک هایی که بر پایه درک بیمار استوار است مثل گزگز و پارستزی استفاده کرد باید از متدهای Neuro stimulation , loss of Resist و اولتراسوند بهره جست.
در اطفال قبل از بلوک، sedation یا light GA باید انجام شود تا بیمار دچار Panic attack یا حرکات خطرناک نشود. اندیکاسیون بی حسی موضعی در اطفال با بالغين متفاوت است و بیشتر به عنوان تکنیک بی دردی در بچه بی هوش استفاده می شود تا بیمار هوشیار (یا lightly sedated)
وضعیت هایی که کودک در ریسک عوارض شدید GA است و بهتر است R/A انجام شود:
- Torsion بیضه یا هرنی incarcerate با ریسک فوری پارگی در کودکی که NPO نیست.
- ترمیم هرنی اینگوینال در کودک پره ترم با Post conceptual age< 60w که ریسک آپنه شدید بعد از عمل دارد.
- بی کفایتی حاد یا مزمن تنفسی
- وضعیت های Emergency در کودکی که بیماری شدید متابولیک یا آندوکرین دارد.
- بیماری های نوروماسکولار مثل MG یا بعضی پورفیری ها.
- بعضی سندروم های مادرزادی و دفرمیتی های اسکلتی
- ناپایداری سرویکال مثل مالفورماسیون کیاری، آکندروپلازی، داون (ریسک تتراپلژی با اینتوباسیون دارند).
- دفورمیتی فاشیال، میکروستومی، اختلالات متابولیک مثل سندرومهای Hurler و Hunter، هیپوپلازی مندیبولار (اینتوباسیون دشوار دارند)
- اپیدرمولیزیس بولوزا
- بیماران مولتیپل تروما
اصلی ترین اندیکاسیون فعلی رژیونال بلاک در اطفال > آنالژزی
بخصوص در جراحی های سرپایی ارتوپدی (مثل اسکولیوز)، توراکس، اورولوژی، جراحی های شکمی اما در جراحی قلب کنتراورسی است (به علت گرفتن آنتی کوآگولان). خیلی از آنستزیولوژیست ها تمایلی به انجام بلوک در کودکان کاندید دریافت آنتی کوآگولان ندارند اما براساس گایدلاین های اخیر ASRA با رعایت ۶۰ دقیقه فاصله بعد از بلوک، هپارینیزاسیون انجام می شود.
جهت اطلاع از تخفیفات ویژه کانال تلگرام موسسه رهپویان شریف را دنبال کنید.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.