[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
سخن مولف کتاب بیماری های عفونی 1
با سلام خدمت همکاران گرامی
کتاب بیماری های عفونی 1 که هم اکنون در اختیارتان قرار دارد چکیده ای از مطالب مهم در مبحث عفونی نلسون2020 می باشد .از ویژگی های بارز این مجموعه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1) نشان دادن مباحث مهم با تعداد ستاره
2)مشخص کردن مواردی که در نلسون 2020 تغییر نموده یا اضافه شده است.
3) پاسخ کاملا تشریحی به همه سوالات ارتقا و بورد تا سال 98
4) افزودن تصاویر مهم کتاب که امکان مطرح شدن در آزمون بورد شفاهی (KFP) وجود دارد.
امیدوارم با مطالعه مجموعه فوق همکاران گرامی بتوانند بهترین نتیجه را در آزمون های ارتقا و بورد بدست آورند.
بخشی از کتاب بیماری های عفونی 1
کتاب بیماری های عفونی 1 خلاصه مفهومی از کتاب رفرنس نلسون می باشد در انتهای هر فصل از کتاب سوالات آزمون ارتقا و بورد پنج سال گذشته گنجانده شده است. سوالات بهمراه پاسخ های تشریحی، براساس رفرنس جدید گرد آوری شده است تا داوطلبان بتوانند با سوالات و نحوه پاسخ دهی به آن آشنا شوند. در ادامه بخشی از فصل 195 مبحث میکروبیولوژی تشخیصی را در اختیارتان قرار می دهیم.
- کشت و جداسازی میکروب ها
تعیین محیط کشت مناسب برای نمونه اخذ شده به 2 عامل بستگی دارد:
1 ـ نمونه از کجا گرفته شده
2 ـ چه میکروارگانیسمی مورد انتظار است.
به طور مثال در کشت مایع CSF، از محیط کشت غنی از مواد غذایی استفاده میگردد.
مانند محیط بلاد آگار گوسفندی و محیط آگار شکلاتی (sheep blood agar and chocolate agar) زیرا محیط CSF در حالت نرمال استریل است و هدف آن است که هرگونه میکروبی داخل آن وجود دارد رشد نماید. اما در رابطه با کشت مدفوع موضوع فرق می کند و چون مدفوع حاوی ارگانیسمهای فراوان شامل فلور روده هم می باشد، محیط استفاده شده باید حاوی مواد انتخابی (selective media) و مواد افتراق دهنده (differential media) باشد. مواد selective مانع از رشد برخی ارگانیسمها شده و اجازه رشد به جرمهای دیگری را می دهند و مواد افتراق دهنده براساس چگونگی رشد و یا تجزیه و ترکیب کربوهیدرات و غیره توسط ارگانیسمها سبب افتراق آنها می گردند.
مثال و نکته مهم: محیط Mac Conkey agar جهت رشد رده های گرم منفی مناسب است درحالیکه میکروب های گرم مثبت را مهار می کند. همچنین چنانچه رنگ محیط از حالت بیرنگ و شفاف به صورتی تغییر یابد سبب افتراق ارگانیسم های تخمیرکننده لاکتوز از سایر ارگانیسم های گرم منفی موجود میشود.
– محیط Sabouraud dextrose agar (آگار سابارود دکستروز) و inhibitory mold agar (آگار مهار کننده قارچ) برای کشت قارچ مفید هستند.
– برخی پاتوژن ها حتماً باید در محیط مخصوص کشت داده شوند تا نتیجه مثبت شود:
بارتونلا، بوردتلاپرتوزیس، لژیونلا، مایکوپلاسما، و برخی قارچها مانند مالاسزیا فورفور بنابراین چنانچه شک به عفونت با این ارگانیسمها وجود داشته باشد باید به آزمایشگاه اعلام گردد.
– چنانچه ارگانیسمی در محیط کشت رشد نمود بررسی های تکمیلی جهت تشخیص نوع ارگانیسم مانند تست های فنوتیپی انجام می گیرد. برخی از مثال های آن عبارتند از: چگونگی تجزیه و ترکیب کربوهیدرات، تولید ترکیباتی به نام indole و قدرت حرکتی آنها. البته تمام ارگانیسمها را نمیتوان با این روشها به طور کامل شناسایی کرد و اغلب نیاز به incubation time می باشد.
برخی مواقع از توالی ژنی میکروب جهت ارزیابی آن استفاده میگردد مثلاً در باکتریها اغلب توالی (16 s rRNA) وجود دارد. که بویژه در ارگانیسم هایی که به راحتی در محیط کشت رشد نمی کنند از این توالی جهت بررسی استفاده میگردد.
نکته مهم: روش MADLI – TOF MS تکنیک دقیق و سریعی برای شناسایی ارگانیسم می باشد. در این روش با به دست آوردن protein fingerprint (اثر انگشتی از پروتئین) از ارگانیسم و بررسی این پپتیدها با پروتئینهای ارگانیسمهای شناخته شده پی به نوع ارگانیسم می برند. این روش می تواند باکتری و قارچ رشد یافته در محیط کشت را طی چند دقیقه شناسایی کند. این روش ارزان و کم هزینه می باشد.
[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
پادکست صوتي در رابطه با ويژگي هاي جديد کتاب بیماری های عفونی 1
[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
…
برای اطلاع از تخفیفات ویژه صفحه اینستاگرام موسسه رهپویان شریف را دنبال کنید.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.