سوالات متداول

سوالات متداول

در تلاشیم همواره با آگاهی بخشی به شما داوطلبین محترم به سوالات شما پاسخ دهیم. بر همین اساس در این صفحه به سوالاتی که همواره از ما پرسیده شده پاسخ داده ایم.

موسسه رهپویان شریف هر سال همایش OSCE (همایش آسکی) جهت آمادگی آزمون شفاهی بورد را با کیفیتی بهتر از سال قبل برگزار می‌کند. کلاس های آمادگی آزمون آسکی هرساله با حضور مدرسین برجسته دانشگاه‌های علوم پزشکی و نفرات برتر بورد تخصصی برگزار می‌گردد. هدف از برگزاری همایش آسکی، آشنایی داوطلبان با نمونه سوالات سالهای گذشته و مراحل آزمون شفاهی بورد و همچنین بهره گرفتن از مشاوره اساتید جهت رفع اشکال می‌باشد. در همایش آسکی (OSCE)، اساتید کلیه نکات ضروری و مهم و کلیدی که داوطلب جهت کسب موفقیت در آزمون شفاهی بورد به آنها نیاز دارد را مطرح نموده و تجربیات خود را در اختیار داوطلبان آزمون شفاهی بورد قرار می‌دهند. بخش‌هایی از کلاس‌های سالهای گذشته را در زیر مشاهده می‌کنید: لازم به ذکر است موسسه انتشاراتی _ آموزشی رهپویان شریف با توجه به توان و تجربه سالهای گذشته این قابلیت را دارد که کلاس های آمادگی آزمون شفاهی ( همایش آسکی ) را در هر زمان که مورد نیاز داوطلبان و مراکز آموزشی و درمانی باشد را برگزار نماید. همچنین این قابلیت وجود دارد که کلاس های آسکی ( همایش آسکی ) در محل آموزشی مراکز متقاضی برگزار گردد. همچنین مراکز آموزشی و درمانی می توانند در صورت تمایل به تهیه فیلم های کلاس های آسکی با موسسه تماس حاصل فرمایند و از شرایط ویژه در نظر گرفته شده برای سازمانها و مراکز آموزشی – درمانی بهره مند شوند.

اپلیکیشن فلش کارت

فلش کارتهای جدید آزمون های دستیاری و ارتقا و بورد، هماهنگ با رفرنس جدید اعلام شده، با قابلیت پاسخ بالای ۸۰ درصد در آزمون، شامل تشخیص‌ها و درمان‌ها واندیکاسیون‌ها و کلیه کلوهای امتحانی، مشاهده سوال و جواب کوتاه به صورت مجزا می‌باشد.

امکان جستجو در کلمات فلش کارتها و نمایش نتیجه جستجو

ویژگی بسیار عالی «فلش موبایل»، همراه بودن جعبه لایتنر الکترونیک موبایلی است که فلش کارتها، در فواصل و زمان‌های معین، به طور خودکار و مطابق با منحنیِ به یادسپاری لایتنر در صفحه موبایل ظاهر می‌شود تا آن مطلب بطور کامل و پایدار به حافظه دراز مدت سپرده شود. اگر روزانه سه ساعت از وقت هر فرد در رفت و آمدها سپری شود و در این مدت هر ۵ دقیقه سه فلش کارت را مطالعه کند، در عرض یک روز تمام ۱۰۰ فلش کارت برنامه ریزی شده آن درس و در عرض یک هفته کل مطالب فلش کارتهای آن درس به اتمام خواهد رسید و داوطلب به تمام نکات کلیدی آن درس مسلط خواهد شد.

اگر نمی دانید کدام کتاب یا مطالب را بخوانید (حجم بالای مطالب رفرنس آزمون دستیاری)، اگر زمان کافی برای مطالعه همه منابع را ندارید، اگر می خواهید به یادگیری در حد تسلط برسید، اگر می خواهید از کل به جز مطالعه کنید، اگر می خواهید زمان خود را در رفت و آمدهای روزانه و محل کار و… از دست ندهید (مدیریت زمان)، اگر در بین مقاطع تحصیلی شما وقفه ایجاد شده است، اگر می خواهید نزدیک زمان امتحان همه مطالب مهم را یکجا در اختیار داشته باشید و آنها را یک ماهه مرور کنید، از سیستم فلش کارت موسسه رهپویان شریف استفاده کنید.

امروز فلش کارت را تهیه کنید

مزایای استفاده از سیستم فلش کارت

۱. جلوگیری از هدر رفتن زمان

آیا می دانید تفاوت افراد در یادگیری و موفقیت در آزمون های مختلف، در استفاده بهینه از زمان است و نه تفاوت های اندک ضریب هوشی. فاکتور زمان و سرعت مهمترین فاکتور موفقیت در امر یادگیری و امتحانات است. به اعتقاد کارشناسان امر برای یادگیری باید از فاکتور زمان، حداکثر استفاده را برد . اگر شما در طول روز ۵ ساعت در مطالعه از رقبا پیشی بگیرید در هر ماه ۱۵۰ ساعت جلو افتاده اید. این در حالیست که گاهی فقط یادگیری چند نکته بیشتر، سرنوشت شرکت کنندگان در امتحانات را تغییر داده است .

فلش کارت ها با توجه به حمل راحت، همیشه می تواند همراه شما باشد . لازم نیست در رفت آمدهای روزانه نگران گذر زمان باشید و مضطرب از اینکه وقت گرانبهای شما در حال سپری شدن است. بلکه همیشه تعدادی از کارتها را همراه خود دارید و سعی می کنید در زمان های تلف شده، ضرب العجلی برای خود قرار دهید و تا رسیدن به مقصد به تعدادی از فلش کارتها مسلط شوید.

ممکن است هر یک از ما 2 ساعت آخر شب و یا 1 ساعت عصر و 2 ساعت ظهر یا صبح را به بطالت بگذرانیم . اگر مثلا همین 5 ساعت رابه برنامه مطالعه خود بیفزائیم و هر 5 دقیقه فقط 3 نکته روی یک کارت را با دقت بخوانیم، هر هفته بیش از 1000 نکته را مسلط شده ایم. در حالی که اکثر ما از کمبود وقت گلایه مند هستیم، تنها از وقتهای تلف شده خود تا این اندازه می توانیم بهره مند شویم. دقت کنید مدیریت زمان که یکی از اصول موفقیت در عصر حاضر است با اجرای این سیستم به سهولت به مرحله اجرا در می آید.

همه ما دوست داریم در عصری که به عصر اطلاعات مشهور است و فاکتور زمان و سرعت جزء مهمترین فاکتورهای پیشرفت آن محسوب می شود ، اطلاعات مهم و کلیدی را در مدت زمان کمتر و به مدت طولانی تر حفظ کنیم و به خاطر بسپاریم . با استفاده از سیستم فلش کارت :

الف) سرعت یادگیری تان را تا حداقل 6 برابر افزایش می دهید.

ب) از کلیه وقتهای مرده خود نهایت استفاده را می کنید.

ج) به این باور قطعی می رسید که زمان چون موم در دستان شماست . با استفاده از این سیستم شما تسلط کامل بر تک تک ثانیه هایی که در رفت و آمدهای روزانه، محل کار، منزل، ماشین و … می گذرد خواهید داشت.

۲. یادگیری مداوم و دائمی

چطور می شود در دنیای پر از ازدحام امروز، مدیریت زمان داشت و بر لحظات و دقیقه های روز خود کنترل داشت . این امر فقط در صورتی محتمل است که بتوانید مطالب علمی را براحتی آنها را جابجا کرده و همیشه دم دست داشته باشید و یادگیری را به امری مداوم و دائمی تبدیل کنید که این کار با اجرای سیستم فلش کارت به راحتی میسر است.

امروز فلش کارت را تهیه کنید

3– تحقق یادگیری در حد تسلط (mastery Learning)

یادگیری در حد تسلط چیست که در عصر اطلاعات تا به این اندازه مهم قلمداد می شود. مگر معنی آن این نیست که باید مطالب درسی را خوب بفهمیم و درک کنیم تا به آن اشراف پیدا کنیم و مسلط شویم . اما قضیه به این سادگی نیست. قرائن نشان می دهد که اکثر شرکت کنندگان درامتحانات، مطالب درسی را به تعداد صفحات درسی در یک زمان مانده به امتحان تقسیم می کنند مثلا” اگر دویست صفحه را در بیست روز و هر روز ده صفحه مطالعه کنند در امتحان موفق خواهند شد.

مطالب درسی بسیار حجیم است و در ظاهر چندان متوجه حجم درسها نمی شوید. ولی با گذشت زمان پی می برید مطالب قبلی به مرور فراموش می شوند و برنامه شما هر روز سنگین تر می شود. لذا نباید به این امید بودکه همه مطالب کتاب را بتوان برای امتحان خواند. بهتر است به نوشتن نکته اصلی هر موضوع روی کارت بسنده کنیم و به آنها مسلط شویم و یادآوری نکات فرعی تر را به مکانیسم تداعی معانی مغز واگذار کنیم.

فلش-کارت‌-پزشکی-آزمون-ارتقا-و-بورد-تخصصی

4-تداعی معانی

برای آماده شدن در امتحانات بهتر است فقط نکات کلیدی مطالعه شود . نگران خواندن همه مطالب نباشید . مغز مکانیسم بسیار زیبایی دارد که اساس یادگیری ما بر اساس آن است و آن مکانیسم association یا تداعی معانی است. کافی است یک نکته کلیدی را مطالعه کنید بدون اینکه مطالب جزئی تر آن را مطالعه کنید خود مغز آنها را تداعی می کند و آنها را در اعماق حافظه تان جستجو می کند .

فرایند ذهنی بسیار سریعتر از فرایند جسمی است. فرآیند جسمی امری خستگی آور است مثلا” در مطالعه، چشم و کمر و اعضای ما سریعا”خسته می شوند. ولی در فرایند ذهنی، سرعت بسان سرعت الکترون هاست . بسیاری از نکات نزدیک به آن مطلب کلیدی به سرعت تداعی می شوند، چون قبلا نکات جزئی تر را در کلاس خوانده اید. لذا با مطالعه نکات کلیدی و top، شما بر موضوعات متعدد مسلط خواهید شد و با اعتماد به نفس وارد جلسه امتحان می شوید .

با مطالعه نکات کلیدی و اجرای سیستم فلش کارت تنها در زمانی کوتاه بر دروس مسلط شده و نکات فرعی تر و کم اهمیت تر را خود مغز براحتی تداعی و یادآوری خواهد کرد . غوغای mastery Learning در عصر اطلاعات این است: بجای اینکه نکات غیر مهم را بخوانید و ذهن خود را خسته کنید نکات مهم را بارها مرور کنید و به آن مسلط شوید.

امروز فلش کارت را تهیه کنید

5– جلوگیری از خستگی مطالعه

همانطور که ذکر شد مطالب فلش کارتها به صورت سوال و جواب است و به صورت تئوری محض نیست. لذا ذهن دائما” به تفکر و تعمق وادار میشود. باید اول سوال را ببینید و با تعمق و تفکر به آن پاسخ دهید. مهم این است که سریع به جواب نمی رسید و منتظر پاسخ هستید که آیا درست جواب داده اید یا خیر . برای مرورهای بعدی موضوع جالب تر میشود چون یک بار آن را خوانده اید و کنجکاو هستید که نسبت به مطلبی که قبلا” آن را خوانده اید جواب درست بدهید.

این روش با سیستم سنتی بسیار متفاوت است. در سیستم سنتی فرد هیچوقت نمی داند مطالب را فرا گرفته است یا نه. چون مطالب کاملا” یکنواخت است مجبور است فردی را پیدا کند که مطالب را از او بپرسد. لذا دائما” باید برای او آزمونهای متعدد برگزار کنند تا او را محک بزنند تا اگر ضعف دارد متوجه آن ضعف ها شود. این در حالیست که اگر فرد در آزمونهای به عمل آمده نمره خوبی نیاورد اعتماد به نفس او کاهش می یابد. بر عکس سیستم فلش کارت با سیستم پاداش و مثبت گرایی همراه است.

امروزه بسیاری از دانشمندان، یادگیری را یک بازی کودکانه می دانند. پس چرا برای بعضی از ما یادگیری اینقدر سخت و طاقت فرساست؟ زیرا با سیستم سنتی مطالعه می کنیم و با اجرای سیستم فلش کارت بیگانه‌ایم.

با اجرای سیستم فلش کارت یادگیری ما به یک بازی سرگرم کننده و لذت بخش تبدیل می‌شود. این نکته اهمیت ندارد که مطلبی که یاد گرفته میشود چیست و چقدر سخت است . مهم این است که روش یادگیری ما روش درست و با صرفه باشد که در عین حال ما را دچار خستگی نکند . در سیستم فلش کارت فرد مشغول بازی سرگرم کننده و لذت بخشی میشود که در استفاده از سیستم لایتنر باید نکته ها را از خانه اول به خانه پنجم منتقل کند و هر کدام که یاد گرفته نشوند دوباره به منطقه خطر یا خانه شماره یک بر می گردند.

فرد می تواند بعد از هر تعداد کار خود را متوقف کند و دیگر درگیر سرفصل هائی با متون طولانی و کشدار نشود. بالا رفتن قدرت تمرکز ذهن طی این فرایند امری است که طی آزمایشهای مختلف توسط اسکینر و دیگر دانشمندان به اثبات رسیده است.

فلش-کارت-آزمون-ارتقا-بورد-تخصصی

6- اجرای سیستم تکرار فاصله دار یا Spaced Repetition

بعضی ها جهت حفظ یک لغت انگلیسی آنرا و ترجمه اش را اینقدر پشت سر هم تکرار می کنند تا معنی آن لغت حفظ شود . اما این روش چندان مورد تأیید نیست . این کار شاید فقط وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که بخواهیم آن مطلب همان لحظه فراموش نشود تا به کاغذ منتقل شود . روش صحیح حفظ یک مطب آن است که بین تکرارها یک فاصله منطقی باشد که بعضی آن را فواصل یک ساعت، یک روز، یک هفته، یک ماه و چهار ماه می دانند. اما اجرای سیستم فلش کارت تمام این وسواس و نگرانی های را رفع می کند .

در استفاده از جعبه لایتنر نمی توانید به یکباره تمام کارتها را از خانه ها تخلیه کنید لذا امکان اینکه یک کارت را دائم و پشت سر هم تکرار کنید وجود ندارد و تکرار آنها فاصله دار خواهد شد . دقت کنید که زیاد خواندن و تکرار فراوان در یک دوره کوتاه سودی ندارد و اگر همان درس به همان روش در طول فاصله های زمانی بیشتر، چند بار تکرار شود در ذهن نقش خواهد بست.

استفاده از این اصل در استفاده از سیستم لایتنر بدرستی رعایت شده و باعث می شود تا اطلاعات ضمن به خاطر سپاری در ذهن همزمان مورد ارزیابی و بررسی مجدد نیز قرار گرفته و در واقع با این کار عملا” اطلاعات با زحمت کمتر و به صورت دائمی تر به حافظه بلند مدت سپرده می شوند.

فلش-کارت‌-پزشکی-آزمون-رزیدنتی-دستیاری-پزشکی-ارتقا-بورد-تخصصی

7- علمی ترین روش انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به دراز مدت

هر نکته و مطلبی که برای اولین بار خوانده می شود ابتدا وارد حافظه کوتاه مدت می شود. اما برای یادگیری و یا آمادگی امتحانات، شما نیاز دارید مطلب را وارد حافظه دراز مدت خود کنید . اگر این کار را انجام ندهید مجددا” مجبور هستید همان نیروی اولیه و یا آگاهی بالای خود را بکار اندازید تا مجددا” وارد حافظه کوتاه مدت خود کنید و این با توجه به محدودیت زمان به صلاح شما نیست .

اگر با یک روش ساده آن مطلب وارد حافظه دراز مدت شود، برای همیشه در ذهن شما باقی می ماند و مرور نزدیک امتحان فقط جنبه در دسترس قرار گرفتن بیشتر آن مطلب جهت سرعت بیشتر در جواب تست ها خواهد بود . همانطور که گفته شد ، هر نکته ای هنگامی که برای اولین بار خوانده می شود وارد حافظه کوتاه مدت می گردد اما چگونه این اطلاعات را باید به حافظه بلند مدت انتقال داد . اندازه هر قفسه در جعبه لایتنر بر اساس منحنی فراموشی (ابینگ هاوس) محاسبه و طراحی شده است و فرد با ارتقاء فلش کارتهای حاوی اطلاعات از خانه اول به خانه پنجم در واقع سطح فراموشی آن مطلب را به حداقل می رساند .

کارتهای یادگیری بر خلاف جزوه و کتاب که در خیلی از موارد فقط باعث ایجاد عوامل منفی چون سرزنش و عصبانیت و جان کندنهای بی حاصل و یأس می گردد، با روشی کاملا” دوستانه برخورد می کند و برای هر واژه و یا نکته ای که یاد گرفته می شود آشکار و همزمان پاداش می دهد . فرد کارتهای الکترونیک را خود به یک خانه جلوتر ارتقا می دهد و با چشم خود نتیجه موفقیتهای کوچک را می بیند و بتدریج یاد گرفته های وی افزایش می یابد و به حافظه دراز مدت منتقل می شود.

امروز فلش کارت را تهیه کنید

8- افزایش توانایی و پیشرفت حافظه

این مطلب از اهمیت زیادی برخوردار است که توانایی های حافظه و هوشی افراد قابل ارتقاء و پیشرفت هستند همانطور که قدرتهای ذهنی نوع انسان در طول تاریخ به تبع پیچیده تر شدن اطلاعات افزایش یافته است. استفاده از این سیستم در واقع به تبع افزایش تمرکز ذهنی که در شما ایجاد می کند و همچنین فعالیت ذهنی استاندارد و هدایت شده ای که برای حافظه وجود می آورد باعث افزایش توانایی های حافظه می گردد.

9-علم حامل شماست نه شما حامل علم

آیا می دانید فلسفه تولید کامپیوترهای قابل حمل (notebook) این است که انسان بتواند در حجم کمتر مطالب بیشتر را حمل کند؟ در سیستم سنتی فرد برای اینکه از زمان خود بهره بیشتری ببرد، مجبور است کتابهای رفرانس با قطر زیاد را در رفت و آمدها با خود حمل کند که با توجه به خستگی جسمی ناشی از حمل کتابهای سنگین این امر مقدور نمی باشد .

در حالیکه این علم است که حامل و نگهدار انسان از جهل و افکار بیهوده است ، نه انسان حمل کننده علم از طرفی انسان تمایل دارد بعلت یکنواختی محیط منزل یا کتابخانه در فضاهای عمومی مثل پارکها و یا حتی رفت و آمدها با توجه به کمبود وقت به مطالعه ادامه دهد و این مهم با حمل کردن کتابهای سنگین عملی نیست . کافی است که فلش کارتهای موبایل را همراه داشته و در واقع به زمان و حافظه و شکل یادگیری خود تسلط کامل پیدا کنید.

فلش-کارت-آزمون-ارتقا-و-بورد

10- پیشرفت آشکار در هر لحظه

در این روش فرد به راحتی و بدون آنکه مطلب را درک کند رد نمی شود بلکه با برگشت کارت حاوی آن اطلاعات به خانه اول، عملا” خود را درگیر بازی هیجان انگیزی بنام یادگیری می بیند. فقط کسی که خودش را به اندازه کافی ستایش می کند می تواند به پیشرفت خود اطمینان داشته باشد .

وقتی فرد با ارتقاء هر مرحله موفقیت آمیز یادگیری خود را تشویق می کند این احساس را خواهد داشت که به یک وضعیت مطلوب رسیده است و این نتیجه یک نوع آگاهی و غرور شخصی است که بسیار ثمر بخش خواهد بود و این یعنی مشاهده پیشرفت آشکار در هر لحظه در کنار جلوگیری از خستگی مطالعه.

11- تنها مسیر جلوگیری از فراموشی

پدیده فراموشی نتیجه نقص در به حافظه سپردن نیست بلکه بیشتر ناشی از طریقه نادرست طبقه بندی و اختلال در سیستم ثبت صحیح مطالب است . یادگیری قوانین مطالعه ما را به این نتیجه می رساند که یادگیری چیزی نیست به جز مبارزه با موانعی که در مقابل یادگیری وجود دارند. پیوستگی مطالعه، تقویت حافظه و انتقال علمی اطلاعات به حافظه دراز مدت در سیستم فلش کارت کاملترین مجموعه را در جهت جلوگیری از فراموشی به وجود می آورند.

امروز فلش کارت را تهیه کنید

12- چرا بهتر است از فلش کارت های آماده استفاده کنیم؟

برای یادگیری مطالب دانشگاهی و بخصوص با حجم زیاد بهتر است از این روش استفاده شود. ممکن است شما تصور کنید می توانید هر مطلبی را در برگه های کوچک نوشته و سیستم فلش کارت را به مرحله اجرا در آورید .هر چند که این کار بسیار پسندیده و خوب است اما باید دقت کنید که باید در این روش، نکات اصلی و مهم را یادداشت برداری کنید و سعی کنید حجم فیش ها چندان زیاد نشود و همانطور که اشاره شد اجازه دهیم ذهن ما با مکانیسم تداعی،بسیاری از نکات دیگر را یادآوری کند.

شما ممکن است بر همه نکات مهم، اشراف کامل نداشته باشید و نکاتی را در کارتها بیاورید که در مراتب بعدی اهمیت قرار دارند و ذهن شما با این مطالب خسته و فرسوده شده و اعتماد به نفس شما برای امتحان را از شما سلب کند. انتخاب نکات کلیدی و مهم در مورد دروس تخصصی و دانشگاهی کار ساده ای نیست و شاید مهمترین کار باشد .

شاید بهتر باشد نگارش نکات کلیدی را در این موارد به کسانی واگذار کرد که خود بر مطالب اشراف کامل دارند مگر اینکه در طول ترم کاملا به موضوعات مهم پی برده باشید.

مطالبی برای مطالعه بیشتر:

رفرنس های پزشکی را فقط با فلش کارت بصورت دائم بخاطر بسپارید + چند روش درست کردن فلش کارت در منزل

آزمون دانشنامه تخصصی( آزمون بورد تخصصی)

به منظور سنجش آگاهیها و مهارتهای فارغ التحصیلان رشته های تخصصی(دارندگان گواهینامه تخصصی) دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، هرساله در سطح کشوری و توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی وتخصصی امتحانات دانشنامه تخصصی در یک نوبت و در دو قسمت کتبی و شفاهی برگزار می گردد.

ماده 1- دارندگان گواهینامه تخصصی (فارغ التحصیلان مراکز آموزش پزشکی تخصصی) می توانند جهت اخذ مدرک دانشنامه تخصصی (بورد) در امتحان مربوطه که بصورت متمرکز و بوسیله دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور برگزار می شود شرکت نمایند.

تبصره : از نظر تعداد دفعات شرکت در امتحان دانشنامه تخصصی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

ماده 2- ثبت نام مشروط دستیارانی که دوره دستیاری آنان حداکثر تا آخر آبان ماه سال مربوطه پایان می یابد بشرط موفقیت در امتحانات گواهینامه تخصصی بلامانع می باشد.

تبصره 1- داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره باعث کاهش طول دوره(تا آخر آبان ماه) نخواهد شد.

تبصره 2- لازم است دستیارانی که بصورت مشروط در امتحان دانشنامه تخصصی شرکت می نمایند، باقیمانده دوره تحصیلی خود را در مراکز آموزشی مربوطه گذرانده و گواهی لازم مبنی بر اتمام دوره تحصیلی خود را ارائه نمایند.

ماده3- کلیه سوالات امتحانات دانشنامه تخصصی براساس منابع تعیین شده توسط هیئت ممتحنه رشته های مربوطه تهیه می گردد.

ماده4- حد نصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی 70% کل نمره امتحان کتبی و 70% کل نمره امتحان شفاهی خواهد بود.

تبصره 1- شرط شرکت در امتحان شفاهی دانشنامه تخصصی کسب حداقل 70% کل نمره امتحان کتبی خواهد بود.

تبصره 2- در صورت مردودی در امتحان شفاهی، اعتبار قبولی امتحان کتبی حداکثر تا پنج سال بقوت خود باقی خواهد بود و در صورت عدم شرکت و یا عدم موفقیت در امتحان شفاهی متقاضیان موظف به شرکت مجدد در امتحان کتبی دانشنامه تخصصی می باشند.

تبصره 3- افرادی که تا قبل از تاریخ ابلاغ این مصوبه در امتحان کتبی دانشنامه تخصصی قبول شده اند حداکثر تا پنج سال دیگرمجاز خواهند بود در امتحانات شفاهی شرکت نمایند.

ماده 5- رسیدگی به اعتراضات دریافت شده در مورد امتحان کتبی در موعد مقرر اعلام شده از سوی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور، توسط هیئتهای ممتحنه انجام می گیرد.

ماده 6- دستیارانی که پایان نامه تحقیقاتی آنان قبل از انجام امتحان شفاهی دانشنامه تخصصی منجر به پذیرش و یا چاپ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر شود حداکثر تا 15 نمره به نمره امتحان شفاهی آنان اضافه می گردد.

ماده 7- جهت تعیین نفرات برتر امتحان کتبی با ضریب 2 و امتحان شفاهی با ضریب 1 محاسبه خواهد شد.

آزمونهای ارتقا

آزمونهای ارتقا همواره یکی از دغدغه‌های پزشکان و رزیدنت‌های محترم بوده است.

در واقع ارزیابی اصلی دستیاران رشته‌های تخصصی کشور در درجه نخست توسط آزمونهای درون دانشگاهی و سپس از طریق سئوالات مطرح شده از سوی هیات ممتحنه صورت می‌پذیرد.

در این دوره برای نخستین بار شناورسازی حدنصاب قبولی صورت می­گیرد و مبنای محاسبه میانگین نمرات 20% شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر دانشگاه که بالاترین نمرات را در هر گروه کسب کرده باشند می­باشد. کسانی که حداقل نمره 90 از ارزشیابی درون بخشی را کسب نموده باشند به امتحان کتبی آزمون ارتقاء معرفی می­گردند و نتیجه نهایی امتحان ارتقاء توسط دانشگاه­های علوم پزشکی مربوطه اعلام می­گردد.

دستورالعمل اجرایی آزمون ارتقاء در این ویژه نامه درج گردیده است.

مقررات امتحانات ارتقاء دستیاران رشته‌های تخصصی بالینی پزشکی

ماده 1 در هر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربیت کننده دستیار، در داخل گروههای آموزشی کمیته امتحانات تشکیل می‌گردد.

ماده 2 در هر کمیته امتحانات یک نفر به انتخاب اعضای گروه به عنوان سرپرست کمیته تعیین می‌گردد.

ماده 3 اعضای کمیته امتحانات گروه با مشارکت تمامی اعضای گروه تخصصی نسبت به طرح سؤال در طول سال اقدام نموده و کمیته امتحانات در پایان به انتخاب سؤالات مناسب مبادرت می‌ورزد.

ماده 4 در معاونت آموزشی بالینی دانشکده پزشکی و با مسئولیت معاون آموزشی بالینی دانشکده پزشکی واحدی به نام واحد امتحانات دستیاری تشکیل می‌شود.

تبصره 1: سؤالهای آزمون ارتقاء پس از برگزاری امتحانات به واحد امتحانات دستیاری ارسال و تحلیل سؤالات مذکور توسط دانشگاههای مربوطه انجام می‌پذیرد و سپس نتایج تحلیل نهایی به همراه سؤالات به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت اطلاع ارسال گردد.

تبصره 2: در هر سال نتایج آزمون ارتقاء با ذکر نمره به واحد امتحانات دستیاری دانشکده پزشکی و به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ارسال گردد.

ماده 5: تشــکیل کارگاه جهت آمادگی اساتید برای طراحی سؤال توسط دانشگاهها از وظایف واحد امتحانات دستیاری بوده که این امر با همکاری واحد EDC دانشگاه و با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی انجام خواهد گردید.

ماده 6 : امتحان ارتقاء تخصصی شامل دو بخش است:

الف – ارزیــابی‌های درون بخشی که از سوی گروههایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است انجام می‌شود.

ب – امتحــان کتبــی تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی توسط دانشکده‌هایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است برگزار می‌گردد.

ماده 7: مجموع نمره‌های ارتقاء هر سال برابر 300 است. 50 % کل نمره (150) اختصاص به ارزیابی درون بخشی دارد و 50% (150) اختصاص به امتحان کتبی دارد.

ماده 8: هر دستیار برای ارتقاء به سال بالاتر باید سه حداقل نمره را کسب نماید: حداقل ارزیابی درون بخشی، حداقل نمره کتبی و حداقل نمره کل و در غیر اینصورت مردود شناخته می‌شود.

1/8 – به منظور وحدت رویه در دانشگاهها میانگین نمره 20% شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر دانشگاه که بالاترین نمرات را در هر گروه کسب کرده­اند، ملاک مقایسه تعیین می­گردد.

تبصره 1: چنانچه 20% تعداد شرکت کنندگان کمتر از یک نفر شود، ملاک همان یک نفر محاسبه شود.

تبصره 2: در مواردی که 20% تعداد شرکت کنندگان بصورت اعشاری در بیاید اگر کمتر از نیم باشد به سمت پایین و بالاتر و مساوی نیم به سمت نمره بالاتر گرد شود.

ماده 9 در صورت عدم شرکت در امتحان کتبی به (دلایل غیر موجه) و یا عدم کسب هر یک از حدنصابهای منظور شده دستیار مردود آن سال شناخته شده و لازمست در همان مقطع براساس برنامه آموزشی مدون همان سال با دریافت کمک هزینه تحصیلی تمدید دوره شود.

ماده 10 دستیاران زیر می‌توانند در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت نمایند:

الف – دستیارانی که حدنصاب ارزیابی درون بخشی را کسب نموده باشند و به دلایل موجه در امتحان کتبی سراسری همان سال شرکت ننموده باشند.

ب – دستیارانی که حدنصاب ارزیابی درون بخشی و حدنصاب آزمون کتبی را کسب نموده‌اند ولی موفق به کسب حدنصاب سوم (مجموع) نشده‌اند. این دسته از دستیاران به صورت مشروط و طبق برنامه آموزشی سال بالاتر ادامه دوره داده و در سال بعد اجازه شرکت در آزمون ارتقاء را به صورت دو ارتقای همزمان خواهند داشت.

ج – دستیارانی که به دلیل گزینش یا استفاده از مرخصی زایمان یا معرفی دیرتر از موعد مقرر برای شروع دوره از طرف دبیرخانه، با کسر دوره روبرو شده و صرفا“ به همین دلیل به یکی از امتحانات ارتقای کتبی سراسری معــرفی نشده‌اند، در صورتی که دوره آنان تا قبل از پایان اسفند ماه سال مربوطه به اتمام برسد، با رعایت سایر مقررات مجاز به شرکت در آزمون ارتقاء و گواهینامه در همان سال می‌باشند.

تبصره 1: مواردی که می‌تواند به عنوان غیبت موجه تلقی شود از طریق دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به دانشگاهها ابلاغ گردیده است و ارزیابی موجه بودن و یا غیر موجه بودن غیبت در امتحان ارتقاء و شرکت به صورت دو ارتقاء همزمان به عهده دانشگاه مربوطه می‌باشد.

تبصره 2: شرط معرفی دستیارانی که می‌توانند طبق ضوابط مندرج در این آیین نامه در امتحان کتبی سراسری سال بعد به صورت دو ارتقای همزمان شرکت نمایند، کسب حدنصاب ارزیابی درون بخشی سال بالاتر خواهد بود.

تبصره 3: هر دستیار فقط برای یکبار در طول دوره می‌تواند با رعایت مقررات این آیین نامه در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت نماید.

د – شرکت در آزمون ارتقاء به صورت همزمان برا‌ی دستیارانی که قبل از مهرماه سال 1378 شروع دوره نموده‌اند، ‌بدون در نظر گرفتن دفعات شرکت آنان در آزمون دو ارتقاء همزمان تا تاریخ فوق، فقط برای یکبار از تاریخ فوق به شرط تائید گروه آموزشی مربوطه مجاز می‌باشد.

ماده 11 در مدت میهمانی ارزیابی درون دانشگاهی به عهده دانشگاه مقصد است.

ماده 12 دستیارانی که در طول دوران دستیاری سه بار مردود شوند، از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.

تبصره 1: دستیارانی که در مقطع تحصیلی سال اول دوبار مردود شوند، مجاز به ادامه تحصیل در دوره مربوطه نمی‌باشند و از سیستم آموزشی تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.

تبصره 2: دستیارانی که در دو ارتقای همزمان موفق به کسب حدنصاب سال پایین‌تر و یا بالاتر نشوند از نظر تعداد دفعات مردودی، یکبار مردود محسوب می‌شوند.

ماده 13 دستیاران سال اول که تا پایان تیرماه سال مربوطه حداقل 9 ماه از دوره تحصیلی خود را طی کرده باشند، ملزم خواهند بود در امتحان کتبی سراسری ارتقای 1 به 2 شرکت نمایند.

تبصره 1: دستیارانی که به دلایلی (جایگزینی، گزینش و …) دیرتر از موعد مقرر به دانشگاه معرفی می‌شوند، با گذراندن حداقل 8 ماه از دوره تحصیلی، ملزم به شرکت در امتحان ارتقای کتبی سراسری یک به دو می‌باشند.

تبصره 2: دستیاران سالهای بالاتر در صورتی که در مجموع سنوات تحصیلی حداکثر 3 ماه کسر دوره داشته باشند، می‌توانند در امتحان ارتقای کتبی سراسری سال مربوطه شرکت نمایند.

به عنوان مثال در دوره‌های 3 ساله:

– برای ارتقای 1 به 2، 9 ماه

– برای ارتقای 2 به 3، 21 ماه

– برای ارتقای 3 به 3 (معرفی گواهینامه) : 33 ماه

در شرایط موضوع تبصره 1 ماده 13:

برای ارتقاء 1 به 2: 8 ماه

برای ارتقاء 2 به 3: 20 ماه

برای ارتقای 3 به 3 (معرفی گواهینامه) : 32 ماه

تبصره 3: داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره، باعث کاهش طول دوره نخواهد شد.

ماده 14 کمیته امتحانات موظف است یک ماه قبل از امتحانات ارتقاء، نمره ارزیابی درون بخشی هر دستیار را به معاونت آموزشی دانشکده اعلام نماید.

تبصره: شرکت در امتحان کتبی منوط به قبولی در ارزیابی درون بخشی است.

ماده 15 رسیدگی به اعتراضات و نمرات اعلام شده به عهده دانشگاههای مربوطه می‌باشد.

ماده 16 امتحانات سالیانه در زمان مشخص با رفرانسهای مشخص که توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هرسال اعلام می‌شود، ‌ در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دســـــتیار برگزار می‌گردد.

ماده 17 مســئولیت نــظارت بــر امتحانات ارتقاء به عهده دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی می‌باشد که بدین منظور کمیته‌ای جهت بهبود کیفیت و نظارت توسط دبیرخانه تشکیل می‌گردد.

ماده 18 ثبت موضوع پایان نامه بعنـــوان شرط مـــعرفی به آزمون ارتقاء کتبی سراسری 1 به 2 الزامی می‌باشد.

تبصره: کلیه دستیارانی که در امتحان گواهینامه تخصصی شرکت می‌نمایند، موظفند دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی امتحان کتبی سراسری انجام دهند.

ماده 19 دستیارانیکه که حائز شرایط شرکت در آزمون گواهینامه تخصصی می‌باشند جهت معرفی ملزم به کسب حداقل 60% نمره کل معرفی (از 150) بوده که این نمره با رعایت ماده‌های 1 تا 4 آئین نامه ارزیابی درون بخشی دستیاران قابل محاسبه می‌باشد.

ماده 20 انجام امتحان نهایی گواهینامه و دانشنامه تخصصی بعهده دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی می‌باشد.

ماده 21 کلیه مواد این آئین نامه از سال 1385 لازم الاجرا می‌باشد. /ح D

آئین نامه ارزیابی درون بخشی دستیاری رشته‌های تخصصی پزشکی بالینی

ماده 1 ارزیابی درون بخشی در سه حیطه آموخته‌های علمی نظری، مهارتهای بالینی و ویژگیهای نگرشی انجام می‌شود.

ماده 2 حیطه آموخته‌های علمی نظری: حداکثر 50 نمره از 150 نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد که در طول سال از طریق یک یا چند آزمون کتبی، از سوی گروه تعیین می‌گردد.

ماده 3 حیطه مهارتهای بالینی: حداکثر 70 نمره از 150 نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد. و شامل سه بخش می‌باشد.

الف – استدلال و تصمیم گیری بالینی

ب – تکمیل پرونده و نحوه گزارش نویسی

ج – کار عملی (بخش، درمانگاه، اطاق عمل و اورژانس)

این ارزیابی هرسه ماه یکبار انجام ومعدل نمرات ارزیابی ملاک عمل خواهد بود

ماده 4 حیطه ویژگیهای نگرشی – رفتاری، حداکثر 30 نمره از 150 نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد در این حیطه سه ویژگی فردی دستیار به ترتیب زیر ارزیابی و نمره دهی می‌شود.

الف – اخلاق و طرز سلوک با اساتید، همکاران، پرسنل، ‌ بیماران

ب – انضباط و وقت شناسی

ج – وجدان پزشکی و مسئولیت در قبال بیماران

به هر یک از موارد فوق حداکثر 10 نمره تعلق می‌گیرد. نمره هر یک از این بخشها برای هر دستیار در شورای گروه و با امضاء تک تک اعضاء تعیین خواهد شد.

این ارزیابی سالیانه انجام خواهد شد ودرصورت تعددارزیابی‌ها معدل آن ملاک عمل خواهد بود

ماده 5 برای هر دستیار، در دانشگاه محل تحصیل و نیز در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، کارنامه دستیاری شامل نمرات ارزیابی درون بخشی و امتحانات کتبی تشکیل می‌شود.

ماده 6 شیوه رسیدگی به اعتراضات احتمالی:

رسیدگی به اعتراضات در مورد ارزیابی درون بخشی بعهده کمیته‌ای، مرکب از معاونت آموزشی دانشگاه، رئیس دانشکده پزشکی، معاون آموزشی بالینی دانشکده پزشکی و مدیر گروه مربوطه و یک نفر از اعضای هیأت علمی گروه به انتخاب گروه می‌باشد.

مقررات آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی

ماده 1 آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی در یک زمان و در یک دفترچه با 150 سوال برگزار میگردد. ضمن اینکه شرط معرفی دستیاران برای شرکت در آزمون گواهینامه کسب حداقل 60 درصد نمره ارزیابی درون دانشگاهی است و حداقل نمره قبولی در آزمون گواهینامه در رشته­هایی که تعداد شرکت­کنندگان نوبت اول کمتر از 50 نفر باشد 60 درصد میانگین نمرات 20درصد برتر که بیشترین نمرات را کسب کرده باشند و در رشته­هایی که تعداد شرکت­کننده نوبت اول مساوی یا بیشتر از 50 نفر باشد 60 درصد میانگین نمرات 10 درصد برتر آن رشته به عنوان حداقل نمره قبولی در نظر گرفته می­شود. و حدنصاب قبولی در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی 70% نمره (معادل 105 از 150 نمره) می‌باشد.

تبصره 1: هر سؤال در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی دارای یک نمره می‌باشد.

ماده 2 در هر رشته هیأت ممتحنه تخصصی تشکیل می‌گردد. (طبق نظر کمیسیون 7 نفره ناظر بر انتخابات اعضای هیأت ممتحنه)

ماده 3 شرایط معرفی به آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی:

1/3 – کسب حداقل 90 نمره از ارزیابی درون بخشی بدیهی است دستیاران سال آخر برای معرفی به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت شرکت در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی نیازی به شرکت در امتحان کتبی ارتقاء پایان سال دانشگاهها را ندارند.

2/3 – جهت معرفی دستیاران به آزمون گواهینامه تخصصی می‌بایست حداقل مدت 12 ماه از زمان کسب قبولی در مقطع ماقبل گواهینامه ایشان گذشته باشد و دستیار در این مدت مشغول به طی دوره آموزشی بوده و در بخش مربوطه حضور داشته باشد. شایان ذکر است مشمولین دو ارتقاء همزمان مقاطع آخر مشمول این بند نبوده، بدیهی است میزان مدت آموزش جهت فراغت از تحصیل از دیگر مصوبات مربوطه پیروی دارد.

3/3 – کلیه دستیارانی که در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت می‌نمایند موظفند دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی به آزمون گواهینامه انجام دهند.

ماده4 در صورت عدم معرفی جهت شرکت در آزمون و یا عدم شرکت در آزمون گواهینامه تخصصی (به هر دلیل) دستیار مردود گواهینامه، شناخته شده و لازم است براساس برنامه آموزشی مدون سال آخر با دریافت کمک هزینه تحصیلی تمدید دوره شود.

ماده 5 دستیارانی که در آزمون گواهینامه تخصصی سه بار مردود شوند، بدون اینکه در آزمون ارتقاء مردود شده باشند، از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.

تبصره: دستیارانی که در دوران دستیاری به جز مرحله گواهینامه تخصصی، دو بار مردود شوند، حداکثر می‌توانند در دو دوره متوالی و بدون وقفه تحصیلی در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت نمایند.

ماده 6 افرادی که طبق مصوبات حائز شرایط شرکت در آزمون ارتقاء ماقبل آخر و گواهینامه تخصصی در یکسال می‌باشند، با توجه به مصوبات موجود مبنی بر اینکه هر دستیار فقط یکبار در طول دستیاری می‌تواند از دو ارتقاء همزمان استفاده نماید، می‌توانند مشمول دو آزمون مذکور در یکسال گردند.

ماده 7 داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره، باعث کاهش طول دوره نخواهد شد.

ماده 8 دانشگاه موظف است لیست واجدین شرایط جهت آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی را به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور ارائه نماید، این لیست در یک نوبت ارسال شده و غیر قابل تغییر است.

ماده 9 به منظور سنجش آگاهی‌ها و مهارت‌های فارغ التحصیلان رشتــــه‌های تخصصی (شرکت‌کننده‌های این دوره آزمون گواهینامه تخصصی و دارندگان گواهینامه تخصصی سالهای قبل) دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، هر ساله در سطح کشوری و توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، آزمون دانشنامه تخصصی در یک نوبت و در دو قسمت کتبی و شفاهی برگزار می‌گردد.

تبصره 1: از نظر تعداد دفعات شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

تبصره 2: داوطلبان شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی که فارغ التحصیل گواهینامه در سالهای قبل می‌باشند، جهت شرکت در آزمون مربوطه در دوره‌های بعد ملزم به ارائه گواهی اشتغال از دانشگاه محل خدمت (طرح و ضریب K) یا گواهی اتمام خدمات مربوطه با تائید معاونت سلامت می‌باشد.

ماده 10 ثبت نام مشروط دستیارانی که دوره دستیاری آنان حداکثر تا آخر آبان ماه سال مربوطه پایان می‌یابد، بلامانع می‌باشد.

تبصره 1: داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره، باعث کاهش طول دوره (تا آخر آبان ماه) نخواهد شد.

تبصره 2: لازم است دستیارانی که به صورت مشروط در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی شرکت می‌نمایند، باقیمانده دوره تحصیلی خود را در مراکز آموزش مربوطه گذرانده و گواهی لازم مبنی بر اتمام دوره تحصیلی خود را ارائه نمایند.

ماده 11 کلیه سؤالات آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی، براساس منابع تعیین شده توسط هیات ممتحنه رشته‌های مربوطه تهیه می‌گردد.

ماده2 1 حدنصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی 70% کل نمره آزمون کتبی و 70% کل نمره آزمون شفاهی خواهد بود.

تبصره 1: شرط شرکت در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی کسب حداقل 70% کل نمره آزمون کتبی خواهد بود.

تبصره 2: در صورت مردودی در آزمون شفاهی، اعتبار قبولی آزمون کتبی حداکثر تا پنج سال به قوت خود باقی خواهد بود و در صورت عدم شرکت و یا عدم موفقیت در آزمون شفاهی متقاضیان موظف به شرکت مجدد در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی می‌باشند.

ماده 13 قبول شدگان کتبی دانشنامه تخصصی، جهت آزمون دانشنامه تخصصی شفاهی معرفی خواهند گردید. این امتحان صرفابه صورت OSCE برگزار خواهد شد.

ماده 14 رسیدگی به اعتراضات دریافت شده در مورد آزمون کتبی، گواهینامه و دانشنامه تخصصی در موعد مقرر اعلام شده از سوی دبیرخانه آموزش پزشکی و تخصصی کشور، توسط هیات‌های ممتحنه انجام می‌گیرد.

ماده 15 در اعلام نتایج آزمون دانشنامه تخصصی شفاهی به مقالات پژوهشی که در ارتباط با رشته تحصیلی مربوطه توسط دستیاران و در طول دوره دستیاری در یکی از مجلات معتبر به چاپ رسیده و یا پذیرفته شده باشند، بر طبق دستورالعمل دبیرخانه و با نظر هیات ممتحنه حداکثر تا 15 نمره به شرط قبولی در آزمون شفاهی تعلق می‌گیرد.

ماده 16 تعیین نفرات برتر براساس آزمون کتبی با ضریب 2 و آزمون شفاهی با ضریب 1 محاسبه خواهد شد.

ماده 17 زمان آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی، نیمه اول شهریور ماه می‌باشد.

آزمون آنلاین

آزمون های آنلاین از جمله خدمات قابل ارائه از سوی موسسه رهپویان شریف به منظور سنجش نقاط قوت و ضعف پزشکان علاقمند به شرکت در آزمون های پزشکی و نیز آشنایی این بزرگواران با نمونه سوالات آزمون های ارتقا و بورد می باشد . رتبه های برتر آزمون های سال های گذشته وجود آن را برای موفقیت در آزمون‌های پزشکی ضروری می دانند؛ هر چند که شرکت در آزمون های آنلاین به‌تنهایی نتایج شگفت انگیزی ایجاد نخواهد کرد، ولی بدون شک شما را بهتر برای کسب موفقیت در آزمون های ارتقا و بورد آماده می سازد . شرکت در آزمون های آنلاین باعث می‌شود تجربه ‌تان برای شرکت در آزمون‌های پزشکی ، خصوصا در آزمون های ارتقا و بورد ، بیش‌تر شود، اما علاوه بر آن:

  1. می‌تواند یک برنامه‌ی قابل اعتماد برای شما باشد و برنامه‌های بلند مدت شما می‌تواند با آزمون‌ها تنظیم شود.
  2. موجب سنجش و ارزیابی آموخته‌های شما ‌شود و نقاط ضعف و قوت شما را مشخص ‌کند.
  3. آزمون های آنلاین ، باعث می‌شود آزمون دادن را تمرین کنید.
  4. مانع تکرار اشتباهاتی از قبیل عدم مدیریت زمان، بی‌دقتی در محاسبه و یا انتخاب گزینه، اضطراب و دلهره، خستگی و بی‌حوصلگی  شما در زمان برگزاری آزمون اصلی می‌شود.
  5. در نهایت موجب می‌شود با تحلیل آزمون و مطالعه‌ی پاسخ تشریحی تک‌تک سؤال‌ها، مطلب‌ها و نکته‌‌های جدیدی یاد بگیرید و مباحث را مرور کنید.

انواع آزمون‌های آنلاین موسسه رهپویان شریف

آزمون‌های آزمایشی آنلاینی که هم‌اکنون در رهپویان شریف برگزار می‌شود به شرح زیر می‌باشد:

  • آزمون آزمایشی جامع
  • آزمون آزمایشی پذیرش دستیار تخصصی
  • آزمون‌های آزمایشی مبحثی
  • آزمون آزمایشی PMP
  • آزمون‌های مربوط به فوق تخصص

ویژگی های آزمون‌های آنلاین موسسه رهپویان شریف

  • برگزاری آزمون همراه با برنامه ریزی
  • ارائه آزمون های جامع
  • توجه به نکات مهم آزمونی
  • طراحی سوالات از مباحث مهم
  • همراه با پاسخ کلیدی و تشریحی
  • شبیه سازی شده با آزمون ارتقا و بورد
  • سطح سوالات بسیار بالا و در حد آزمون های طبقه بندی شده

 

آزمون PMP

روش PMP در واقع یک موقعیت بالینی واقعی را که پزشک با فرد بیمار یا مجروح مواجه می شود را شبیه ‏سازی می‏نماید. در این روش دانشجو با یک بیمار که اطلاعات محدودی از او دردست می‏ باشد، مواجه شده و باید اطلاعات در دسترس را مورد مطالعه قرار داده و سپس تصمیم گیری نماید که چه اقداماتی برای بیمار بایستی انجام گیرد که ممکن است شامل درخواست یکسری آزمایشات پاراکلینیکی و یا سایر روشهای تشخیص باشد. نهایتاً دانشجو باید در رابطه با درمان و اداره بیمار تصمیماتی را اتخاذ نماید. در این امتحانات دانشجو قادر خواهد بود مسائل بیمار را درک کرده، اطلاعات لازم برای حل آن جمع ‏آوری کند و اطلاعات جمع‏ آوری شده را تجزیه و تحلیل نماید.

اعمالی که فراگیر در PMP انجام می‏ دهد عبارتند از:

۱-جمع‏ آوری اطلاعات که بیشتر از طریق:

الف) گرفتن شرح حال از بیمار یا خویشاوندان اول

ب) انجام معاینه فیزیکی

ج) انجام بررسی‏های آزمایشگاهی و رادیولوژیکی

۲-تعبیر و تفسیر اطلاعات: در این قسمت می‏ توان از دانشجو خواست که لیست مشکلات بیمار را تهیه و نتیجه ‏گیری کند.

۳-Manage بیمار شامل:

الف) تجویز داروها

ب) رژیم غذایی

ج) توصیه به اطرافیان بیمار

د) ارجاع بیمار به متخصص

ه) پیگیری بیمار

انواع PMP

۱-PMP خطی

۱-۱- روش اجرا

در این روش بعد از یک توضیح اولیه (opening scenario) در مورد مسئله و ذکر شرح حال و معاینه فیزیکی، سوالاتی در رابطه با بررسی، تشخیص و اداره بیمار مطرح می‏ گردد که هر یک از این سوالات دارای تعدادی حق انتخاب (option) می‏ باشند.

تعدادی از این option ها صحیح می‏ باشد و برای دستیابی به اداره درست بیمار، لازم می‏ باشند و تعدادی از آنها نادرست و یا حتی در بعضی مواقع انتخابشان، کنتراندیکاسیون دارد. به دانشجو تعداد روشها و یا اعمال صحیح گفته نمی‏ شود و وظیفه دانشجو این است که روشهای تشخیص که باید در آن موقعیت خاص بکار برد، انتخاب نماید.

۲-۱-روش نمره ‏دهی در PMP خطی

بطور معمول در PMP نوع خطی معیار هفت گانه‏ای برای نمره دادن وجود دارد.

۵- اعمال تهدیدکننده حیات بیمار

۳- اعمال مضر، موجب اتلاف وقت و بدون ثمربخشی

۱- اعمال غیرمضر و موجب اتلاف و بدون ثمر بخشی

-۰- اعمالی که انتخاب آنها نه مفید است و نه مضر

۱+ مطالعات روتین کمک کننده

۳+ اعمال مهم برای رسیدن به تشخیص

۵+ اعمال ضروری برای تشخیص